Lovijsa

2 3 M A R S
Så har snart igen en till vecka gått. Jag har haft ganska mycket jobb på senaste tiden och det som jag verkligen inte velat ha tillbaka har nu kommit. Mina armar känns inflammerade och värken gör sig påmind. Timingen kunde inte vara sämre så nu tog jag tag i detta genast och väntar nu på besked om jag behöver hämta ny remiss för att sen påbörja behandling. Det är snart ett år sen jag känt av denna smärta och nu har den kommit igen, pang på. Igår när jag försökte moppa golv i jobbet gick en strålande smärta genom armbågen så jag antar att inflammationen delvis kommer från jobbet. Det är både vemodigt och kanske lika bra att jag slutar jobbet om exakt en vecka. Jag behöver mina armar nu, mer än någonsin. D-kurs och inträdesprov genomförs inte av sig själva.
 
Ja, lagom om mina fysiska bekymmer. Annars rullar livet på här i mitt soliga Jeppis. Jag tycker om våren i Jeppis och tanken slår mig ofta att det är min sista vår här i trygga lilla staden, sista våren nära hemma. På ett sätt längtar jag tills jag får uppleva våren i Finlands största stad men visst känns det också skrämmande för mig som är mest van vid lilla byn ute på landet. Våren där var helt makalös och går inte att jämföras med något annat. Leriga vägar, videkissor i dikeskanten och en stickande doft av koskit har sin charm. Liksom dammet här i stan, liksom de facto att de äntligen borstar eller blåser bort gruset av trottoarerna och det att man kan sätta på sig vita skor. Allt har sin tid, allt har sin charm. Jag har lite hemlängtan idag så imorgon åker jag så snabbt som möjligt efter skolan bort från dammet och de borstade trottoarerna hem till lugnet.
 
Denna helg får jag göra precis som jag vill. R sitter inne helg två och på måndag slår vi nytt rekord i hur länge vi varit ifrån varandra. Två veckor blir tre. Allt eftersom dagarna kvar blir mindre närmar sig också inträdesprovet. Jag har fått kallelse och nu känns det som på riktigt. Nu under förkvalificeringen handlar det bara om flervalsfrågor, lyssnarexempel och en essäuppgift. Halvtaskigt om ni frågar mig, har man inte en skriftlig förmåga får man aldrig chansen att visa upp sin musikaliska förmåga. Men det är väl smällar man får ta. Jag känner mig ändå relativt trygg på skriftliga uppgifter och har lätt att uttrycka mig i text. Nu handlar det ju dock mer än någonsin om min framtid men jag ska inte låta den stressen påverka mig.
Den 10.4 gäller det. Håll ti godo - jag har lovat att uppdatera bloggen vartefter. Just idag är det 17 dagar kvar. 
Två bilder som exemplariskt ger vårkänslor. De är båda från år 2013 och jag minns så bra vilken vår det var då. Tulpaner och isen på sjön som börjar ge vika. Mer vår hittar man inte om man frågar mig. 
 
 
 
Bästa oljan för håret
Jag trodde jag hade förstört mitt hår. I mitten av januari satte jag blekning i topparna så jag fick en tydlig ombre men det tog nästintill kål på varje hårstrå. Jag började använda silvershampo och fortsatte med mitt vanliga shampo och balsam som jag använde innan färgningen. Jag packade in håret mer än man borde och köpte en lite dyrare budgetolja i sprayform i hopp om att rädda det som räddas kunde. Användningen av sprayoljan resulterade förvånansvärt nog i ännu mer katastrof. Det som alltså hände här för någon vecka sen var att mitt hår blev så skadat och torrt att stråna började gå av på mitten. I min borste hittade jag korta små blonda hår, hår som gått av där blekningen blev isatt. Till slut kunde jag inte ens borsta igenom borsten utan att det gjorde ont i hårbottnet och jag fick tömma borsten dagligen på de stackars stråna.
Nu har jag gjort mitt bästa köp denna månad. En produkt jag haft i flera år men som tog slut strax före årsskiftet. 
Macadamias Healing Oil treatment - alltså prisa gudarna för denna olja! 
 
 
Redan efter första användningen kändes håret tre gånger mjukare, borsten bara gled igenom topparna och jag kunde andas ut igen. Mitt svall hann bli lite tunnare men nu ser jag ljuset i tunneln. (Hahaha omg så dramatiskt) Flaskan är 125ml men den förra flaskan jag hade räckte över två år så no worries. ;) Förutom att den doftar gott så har den dessutom aldrig gjort att mitt hår känts flottigt eller sett extra glansigt ut. Jag applicerar oftast i oljan efter dusch men ifall jag sovit med fuktigt hår är den en räddare mot frissiga toppar också! 
Ni i Jakobstad hittar den på Cosmetique eller så beställer ni den från deras hemsida som jag länkar här
 
1 4 M A R S
Jag har inte glömt bort dig bloggen. Så glad jag är över att du fortfarande finns kvar när jag behöver få skriva av mig. Som så mycket annat så försvinner du ingenstans och det är en härlig tanke. 
 
Sportlovet susade förbi, R:s långa loma susade förbi och nu inleder vi tredje veckan i mars. Jag har haft influensa i tre veckor och min kropp är fortfarande i viloläge. Jag har hemsk hosta som inte vill försvinna och i förrgår fick jag en liten ögoninflammation. Jag har besökt hälsovård och läkare fyra gånger och tycker nog att det börjar räcka nu. Det är mindre än en månad till inträdesprovets första del och jag vill så gärna orka satsa 100% på det nu, fastän inte kroppen vill. Just nu känns det förstås som att jag har all tid i världen men det kommer snabbare på än man tror. Jag pluggar varje kväll innan sovdags och det känns väl relativt bra, ännu. Imorgon öppnas den stora gemensamma ansökningstiden så då åker mina ansökningar till Uni och Arcada in. 
 
Annars då, jag slutar jobbet om lite mer än två veckor. Min tid som sandwich artist är då officiellt över. Efter ett och ett halvt år med nattskift och långa kvällsskift känns det nu som att jag och min själ behöver något lugnare. Jag vill pröva något nytt helt enkelt. Helt utan jobb klarar jag mig inte eftersom allt mitt studie- och bostadsstöd går till hyran. Sad but true. Denna vecka har jag endast skiften på fredag och lördag och det passar mig alldeles ypperligt eftersom jag har varken skola eller R att tänka på då han ändå sitter inne tre veckor i rad. 
 
Påtal om att klara sig utan pojkvännen för er som undrar - jo det går också alldeles ypperligt. Jag har underbara vänner som ställer upp för mig i vått och torrt och nästan när som helst under dygnets timmar. Det är så härligt att ha kommit någon i skolan så nära. Vi är på precis samma linje allihopa så att säga, även bokstavligen. Visst kan det kännas tungt mörka dagar men jag vet ju att han har det bra och då försöker jag också mitt bästa. Familjen finns alltid runt hörnet så ensam känner jag mig bara ibland. Då brukar jag hämta katten och krama om honom hårt och länge. Snart fyller kärleken år och han fick redan en tidig present, en hotellnatt i Vasa på tu man hand, jag ser så enormt mycket fram emot det. <3 
 
Tja, en kort livsuppdatering blev det denna molniga tisdag. Ikväll får jag gå på konsert och sen måste jag skriva lite inlämningsuppgifter. Jag tänkte för övrigt komma igång med bloggeriet nu när jag fått önskemål om det, dels för att spännande tider väntar mig och jag vet att jag börjar må så bra när min lilla blogg blir uppdaterad. 
 
Och så avslutar jag med en bild på mig och min ögoninflammation. Inget smink och glasögonen på. Glasögonen som jag borde bära oftare för att jag fått så många fina komplimanger idag!