Lovijsa

Ett steg fram, två steg bak
Det är inte alltid som att livet flyter på. Jag har dessvärre fått flyta med ett bra tag tills jag ungefär var på inträdesprov till Sibelius-akademin. Man borde kanske inte alltid flyta med utan faktiskt sätta foten i bottnet ibland också. Jag kom alltså inte vidare för er som inte redan visste. Det konstaterade jag ju dock redan i mitt senaste inlägg som ni hittar r. Jag blev förstås ganska ledsen, fick totalt noll lust att försöka igen men på samma gång en sån energikick att sätta igång och öva inför nästa år. Efter att jag fick beskedet för två veckor sen fick jag äntligen sätta 100% fokus på mitt yrkesprov tills början av denna vecka. Natten mellan måndag och tisdag mådde jag rysligt dåligt, steg upp mitt i natten och fick spysjukan. Det är många år sen den besökt mig tackolov och nu får den hålla sig borta lika länge. Jag har varit dålig hela veckan och det var egentligen igår som jag kunde äta riktig mat igen. Så jag har helt enkelt inte kunnat öva piano alls inför yrkesprovet jag skulle ha nästa vecka. Igår blev det alltså klart att det inte blir något yrkesprov för mig. Jag är inte färdig med mina stycken - med noter, ja. Utan noter = nej. Alla stycken måste kunnas utantill och det är problemet just nu. Jag har väl helt enkelt satt för mycket fokus på inträdesproven och i och med att jag aldrig känt mig riktigt redo för att utföra yrkesprovet nu i vår blev det på detta sätt. Provet går att genomföras när som helst så det råder ingen panik eller tidspress på det sättet. Istället är ni välkomna på en kortare lunchkonsert! 
 
Mitt i spysjukan fick jag dock ett glatt mail. Jag har kommit vidare till klasslärarintervjuerna! Den skriftliga delen hade gått utomordentligt och jag hade fått goda poäng så nu ska jag iväg på två intervjuer i början på juni. Jag kommer att sova två nätter i huvudstaden för dagen efter intervjuerna skriver jag inträdesprovet till Arcada.  
 
Så ser det ut här hos mig i detta nu. R är borta denna helg och även nästa helg men sen återstår det två helger så är han hemma på heltid. Tänka sig, han ryckte ju nyss in. Förutom detta har jag också börjat på mitt sommarjobb ute vid Fäboda och havet och jag trivs fantastiskt bra. Det ska bli jättekul att få jobba där hela sommaren! 
 
Nu ska jag storstäda lägenheten för att få bort alla bobbor, ikväll ska jag på jobb i några timmar och just idag är en bra dag. 
 
T R E D J E M A J
Helåo bloggen och alla läsare! Här har det minsann varit tyst de senaste veckorna. Det är väl helt förståerligt med tanke på att jag haft två inträdesprov och ett nivåprov att plugga och träna till, eller?  
Igår var jag ner till huvudstaden för det första inträdesprovet till musikpedagog och nej, jag är inte nöjd med min prestation. Det som jag övat in gick ju hur bra som helst men allt det andra gick rent av dåligt. Kroppen låste sig, min koncentration seglade iväg och jag hade svårt att andas. Jag skulle spela Stilla natt i d-dur på gehör med melodi och ackord och nu skrattar jag åt mig själv. Jag spelade den inte i d-dur (vilket jag också sade till nämnden) och jag hade ingen aning om vad jag höll på med. Idag prövade jag pånytt här hemma, förstås utan vidare problem, nervositeten tog väl överhand igår. Melodi- och rytmupprepningarna gick också sisådär, liksom prima vistastycket då jag landade på fel ton. (Prima vista innebär att man ska spela ett stycke man inte övat till och får se första gången en minut innan man ska spela upp det.) Jag skulle också sjunga stämmor av noter och improvisera samt sjunga en välkänd visa utan ackompanjemang. Jag var skakig och ledsen när jag kom ut ur klassrummet och jag var bombsäker på att det inte fanns en chans för mig längre. Nu är det bara att vänta och se, nästa vecka kommer resultatet om jag går vidare till nästa och sista delen av inträdesprovet. Men som jag alltid har sagt så går jag inte med så höga förhoppningar, det är faktiskt jättesvårt att komma in. Nu har jag ju sett vad det där provet går ut på så nu vet jag tills nästa år vad jag behöver tänka på när jag antagligen söker pånytt. 
Imorgon åker jag ner med tåg igen för att skriva första inträdesprovet till klasslärare. Har satsat en hel del på de förberedande texterna och läst på. Jag ska bara komma ihåg att ta fram min bästa skrivar-Lovisa när det gäller.
 
Efter att jag kommer hem imorgonkväll kommer jag gå all in på min D-kurs. Jag har två stycken att lära mig utantill ännu och det ska ske på lite mer än två veckor så gissa vem som kommer att spendera mycket tid vid pianot. Bloggen kommer nog nästan sist på min prioriteringslista nu men jag hoppas ni förstår mig. I sommar hoppas jag och önskar att jag orkar blogga lite mer.
 
 
Btw, idag går R barettmarschen nere i Dragsvik och jag vet att han kommer klara det. Längtar tills jag får höra hur det gick tidigt imorgon. Vi firade annars vår femårsdag för dryga två veckor sen, svårt att tro att det redan gått fem år sedan han kom där i traktorn till bybutiken och jag bestämde mig för att det skulle bli vi två. Nu planerar vi ständigt framtiden och det känns så bra, så rätt och jag skulle aldrig byta bort min R! <3