Lovijsa

Bullet journaling
Jag lovade er i mitt senaste blogginlägg att prata mer om mina konton på Instagram. Jag driver alltså ett konto där jag testar smink och skönhetsprodukter och ett annat konto där jag visar upp min bullet journal. 

(null)

Jag heter alltså @lovijsabujo (följ mig, snart är jag uppe i 200!!) och där hittar ni min bullet journal. Det är så otroligt kul att komma på egna mallar och stilar på sidorna och åtminstone jag blir väldigt inspirerad av communityt som finns på insta. 
(null)

Vad är då en bullet journal? 
Jag kallar den mera min "tracker". Jag har gjort sidor för saker jag borde göra varje dag och det är så kul att kryssa i rutorna och se resultaten efteråt. Jag skriver in viktiga saker, mindre viktiga saker och så gör jag givetvis en daglig "tracker" för varje ny vecka. Det som ändå är bäst med bulletjournaling är det att man själv får välja precis vad man vill skriva in. Känner man sig kreativ och har en penna och ett häfte nära till hands är det bara att börja på. Sök på #bulletjournalinspo så lovar jag dig att det blir enkelt att sätta igång! 

(null)

Nu ska jag sätta mig ner och fylla i dagens händelser och konstatera att Niinistö vinner. 
(null)

Hej 2018!
 Det har ekat tomt på bloggen sedan den 22 november och oj så mycket det hunnit hända sedan dess! Jag kan ju börja med den bästa nyheten..
 
 
Den 25 november begav vi oss tillsammans med tre goda vänner till Tallinn. Utan ett ord innan gick R ner på knä på Tallinns vackraste utsiktsplats och det var ett av de vackraste ögonblicken i mitt liv. Vi hade köpt ringar en vecka på förhand och jag gick varje dag innan den 25 och tittade och provade min ring för det har varit ett ganska stort steg för oss att köpa ringar och så, men nu i efterhand känns det så självklart. Vi firar snart 6 år tillsammans så kanske det var dags. Det svåraste var ändå att vi skulle hålla det hemligt tills vi åkte hem till Österbotten över julen, haha, men vi ville inte skicka ett tråkigt meddelande på whatsapp. Det har varit många glada kompisar och familjemedlemmar när de märkt eller när vi sagt och det lever vi länge på. Det är verkligen glädjefyllt med förlovning. 
 
Jag tänker att jag fortsätter att recappa vad som egentligen har hänt december månad för att jag varit flitig med telefonen och fotat massor. 
 
 
 
Jag var en sväng till Åbo på min första glöggrunda och såg Panetoz inne på Börs. Det var en upplevelse det också. Tack I och A för lånet av er soffa! 
 
Strax därefter var det ju lillajul och jag fick ta fram mina favoritjulsaker i vår lilla lägenhet för första gången. 
 
 
På Finlands 100-årsdag fick vi våra nationsband på Vasa nation och deltog sen i studenternas fackeltåg. Vinkade glatt åt republikens president och vi firade sen hemma i soffan han&jag med ost och vin. 
 
Vi hann också se Anna-Kajsa komma skridande ner för domkyrkans trappor. Det var jättekul att en Österbottning var Lucia, man kände sig så hemma, på samma gång som Lucia faktiskt var en god vän. 
 
 
Jag hade somsagt få dagar i skolan och dessutom låg jag i flunsan två gånger före jul. Den 18 begav vi oss hemåt för att fira jul och jullov. 
 
 
På julafton var höjdpunkten givetvis när lilla L fick sina julklappar. Det är så roligt att ha små barn i släkten! 
 
Under mellandagarna ställde vi också till för fest. Vi hyrde lokal och bjöd in alla våra nära vänner för att fira vår förlovning. Vi fick fantastiskt många fina presenter och det var en perfekt kväll. 
 
 
Så kom plötsligt nyårsafton och vi firade i goda vänners lag med trerättersmiddag och nyårsbastu. 
 
 
Som nyårslöfte har jag att bli mer organiserad i studier och vardagsliv. Jag håller också på med en 30-dagars yogautmaning och börjat smått med att springa igen. Dessutom har jag blivit en väldigt aktiv instagrammare så in och följ mina två relativt nya sidor: @lovijsabujo och @lovijsamakeupreviews. Det känns så mycket enklare att lägga upp en bild på instagram än att blogga så numera föredrar jag den appen. Mera om detta projekt i ett annat inlägg! 
 
 
 
I måndags var min sista dag hemma i Österbotten och det var en fullständigt magisk vinterdag. Det kändes trist att komma hit till Esbo igen var snön lyser med sin frånvaro. Jag har nu några dagar ledigt innan skolan börjar igen på måndag. Helt okej för jag är fulltankad med energi och motivation efter ett underbart jullov.