Lovijsa

Marmorbrickan

Har länge letat efter den perfekta, lagom stora brickan av marmor. Jag har haft en liten dold kärlek för marmor men den har väckts till liv först nu, något år senare efter dess genombrott.

För 20€ blir den din, på Blossom i Jakobstad. Men skynda dig, bara två styckna lämnade kvar! På sista bilden får ni också en skymt av min bulletjournal.
Efter förra veckan som kändes som en total uppförsbacke känns det nu något lättare. Det känns lättare att få något gjort så nu sätter jag mig ner med min bulletjournal och planerar en vecka med nerförsbacke istället. Kunde inte starta måndagen på ett mycket bättre sätt heller. Ett kort infomöte i skolan gjorde så jag faktiskt kom mig iväg dit och kunde därför också sätta en timme på övning. Därefter blev det kaffe med R och nu åkte han iväg till jobbet och jag kommer att ha tid för bloggen denna vackra måndag. Skulle egentligen haft jobb ikväll men böt bort mitt skifte för att kunna gå på en klasskompis yrkesprov. Han spelar låtar av mitt favoritband så kunde ju inte missa det!!
Nåväl, med ljusen tända ska jag nu planera och klottra i mitt tankehäfte och ta itu med kommande blogginlägg.
Trevlig måndag 💕

Att göra det viktiga

Igår skulle ett inlägg komma upp för att det var onsdag, men direkt efter skolan åkte jag iväg hem till byn för att samla noter och stressöva lite. Fick veta i tisdags att jag måste vara stand-in på en föreningsfest och stå för det musikaliska. Det gick sisådär, inte helt nöjd, men med tanke på betänketiden måste jag väl klappa mig sakta på axeln. Ibland måste man bara dra något ur bakfickan och vara nöjd med det. Kom hem sent på kvällen och då ville jag bara vara. Det är så viktigt med andningsrum, att hitta de lugna kvällarna eller stunderna. I tisdags jobbade jag till 22 så ingen ledig kväll då heller. Ikväll skulle jag vara ledig men R ville iväg och beskåda Jeppis nya köpcenter så då åkte vi dit. Jag hade redan varit där efter skolan för att checka in butikerna + att jag var på jakt efter en utstyrsel till lördagen. Jag är jätteglad att det kommit både H&M och Cubus till lilla Jakobstad och man riktigt kände hur staden kom till liv idag. Häftigt! Längtar tills rushen har lagt sig och man kan shoppa utan 100 andra människor.. ;)
Efter en kaffekopp på nyöppnade Robert's coffee ikväll blev det att handla inför helgen då vi får gäster imorgonkväll ända från Åbo! Sen på lördag åker jag med mamma till Haparanda för lite shopping. Det är mycket nu, ska försöka hinna med onsdagens inlägg imorgon, eller när det nu blir. Jag tar ingen stress just nu, gör jag det kan det snabbt bli dåligt.

Makeup Revolution
Blogginlägget är ett samarbete med nordicfeel.fi.
 
 
Jag har länge varit lite skeptisk till märket Makeup Revolution eftersom det har känts lite för bra för att vara sant. Klickade runt ofta på youtube för att hitta recensioner om märkets ögonskuggepaletter tills jag sen fick samarbeta med Nordicfeel för att själv recensera några produkter. 
(Bilderna är tagna med gamla telefonen så därav lite dålig kvalitét, plus att jag inte vill fota paletten nu när den är smutsig och använd..) 
Jag har fått pröva paletten Ultra 32 shade eyeshadow palette i färgen Flawless, nagellack i färgen Call me naive 02 och ett läppstift i färgen Nude. Kommer skriva kort om produkterna samt visa två vardagssminkningar jag gjorde förra veckan. Vi börjar med paletten: 
Här hittar du denna palett för 18.95€.
Har nu alltså använt denna palett i några månader och jag är ganska förvånad hur bra och pigmenterade skuggor det finns i den. Här finns matta, skimriga och glittriga skuggor och jag har använt den till både vardags och fest. Det är enkelt att skapa en fullständig sminkning med hjälp av bara denna palett, det är alltså sällan jag tar till en annan om jag jobbar med denna. 
Kvalitet: 
Vissa skuggor ramlar lätt ur borsten och andra känns krämiga och stannar på ögonlocket. En del är dåligt pigmenterade men man kan lätt bygga upp dessa. Andra skuggor ska man däremot vara lite försiktig med eftersom de kan vara jättepigmenterade, som t.ex. de ljusa skimriga skuggorna. Jag ville ljusa upp min sminkning lite men det slutade med att den blev helt annorlunda i slutändan. Det var alltså lite svårt att veta i början. För att kosta 18.95 tycker jag sist och slutligen den är riktigt prisvärd och en allt-i-allo palett. Den känns dyr eftersom spegeln väger en hel del och plasten är väl ganska hållbar. En annan grej man får räkna med är att färgen inte alls behöver se likadan ut på som den gör i paletten. Bygger man inte upp skuggorna kan man få en grön skugga som ser blå ut på eller en guld skugga som ser silver ut på.
Paletten får 4 av 5 sminkborstar utav mig. 
 
 
Nagellacket: 
Missnöjd så attans. Först är det en färg som jag inte alls gillar, lite sådär ljust barbierosa. Sen är kvaliteten brutalt dålig. Lacket är inte så tjockt så det rinner så fort man lyfter upp penseln och väl på nageln blir det ojämnt och färgen rinner helt enkelt av nageln. Jag kollade på nordicfeels hemsida och lacket finns inte längre till salu, om man inte köper ett fempack med dessa usla produkter. Haha.
 
Nagellacket får ½ av 5 sminkborstar av mig.
 
Läppstiftet:
Finns här för ynka 4.95€. 
Gillar läppstiftet bara färgen skulle synas på mig! Visst kommer den fram men efter en stund känns det som att den har försvunnit. Läppstiftet i sig har en jättebra och krämig formula och doftar svagt av godis. Men lite missnöjd eftersom färgen inte riktigt vill hålla. Dock är det positivt att det inte åker ut på kanterna av läpparna eller torkar ut läpparna. Går riktigt bra att använda som vardagsläppstift eftersom färgen är så diskret.  
Läppstiftet får 2 av 5 sminkborstar av mig. 
 
Så sätter jag två vardagssminkningar på det då! Har använt läppstiftet på båda och förstås paletten också. En i grönt och en i koppar och lite mauve.