Lovijsa

Day 15 - Timeline of your day

Nu har jag lyckats komma ihåg att ta ett foto i timmen så här kommer min lediga dag i repris! En mycket lugn och skön sådan, precis som man behöver ibland. 

Kl 9.00 - godmorgon! Vaknade halv åtta och låg i sängen och surfade ett tag, kollade så att gårdagen inte var en dröm utan att jag faktiskt fått studieplats. Och givetvis var det ingen dröm - jag är redan anmäld till läsåret 17-18. 

Kl 10 - en massa nya lägenheter kom upp idag men bara en som vi skulle kunna tänka oss. Sökandet går alltså vidare och jag har vakt på oikotie så jag får mail så fort nya lägenheter kommer upp. 

Kl 11 - vi firade min studieplats med ett besök på Bar Niska här i Jeppis. Vi gick inte därifrån med fullpoäng utan jag gav maten 7/10. Stället var ju dock väldigt mysigt! 

Kl 12 - efter ett besök på däckbutiken (jag valde nya däck till bilen för 460€ ohno.) bar det iväg till R:s hemman 20km från staden. 

Kl 13 - jag fick äntligen lapa lite sol i det vackra sommarvädret medan R skruvade på sin bil.

Kl 14 - fortsatte med att kolla in nya youtubevideos ute i solen, här två av mina favoriter, Therese och Abby. 

Kl 15 - soffhäng och powernap. Min powernap räckte dock nästan två timmar... så här hoppar vi fram några timmar! 

Kl 18 - i ett tappert försök att få några toner ur fiolen R har byggt. Det resulterade i att jag till sist satte mig vid pianot och drog några favoritstycken. 

Kl 19 - bröderna Snårbacka i väntan på att få åka på den årliga grillfesten. Ifjol missade vi den men såg möjligheten i år då vi båda hade en ledig dag. 

Kl 20 - den gudomliga maten serverad och ack så god den var! Grillat står högt i kurs hos oss. 

Kl 21 - maten och efterrätten slut och vi likaså. Men vädret var verkligen superbt så vi satt och njöt en smula. 

Kl 22 - vi är hemma i stan igen, i matkoma. Baggis väntar som vanligt vid dörren när vi kommer hem och är jättegosig då vi varit borta ett tag. Nu blir det läggdags för oss som jobbar i matbranschen för imorgon väntar våra jobb på oss! 

Hoppas ni tyckte min dag var intressant. Not. För den var verkligen inte händelserik. Jag bryr mig inte så hårt om det för mina lediga dagar vill jag verkligen ta till vara och vila upp mig på. 

Day 14 - If you won the lottery...

Så skulle jag köpa oss en lägenhet i Helsingfors. Idag fick jag ta emot en studieplats från Helsingfors Universitet och jag anmälde genast min närvaro till klasslärarstudierna. En härlig känsla att äntligen komma in till en utbildning man verkligen vill gå. Nu återstår ett problem - vi måste hitta något att bo i. Så därför skulle jag köpa snyggaste lägenheten i hela Helsingfors ifall jag vann på lotto. 


Jag skulle också placera pengar i fonder eller eventuellt aktier samt köpa mig något fint. Kanske åka på resa till något exotiskt land. 

Trots att jag skulle vara ekonomiskt oberoende ett tag skulle tanken aldrig slå mig att sluta jobba. I höst kommer jag jobba som studerande och det är en helt annan sak. Jag mår bra av att ha ett jobb och så vill jag det ska vara livet ut. 

Day 13 - What is your earliest memory
Jag förundras över människor som garanterat kan säga vilket minne som är det allra första. Är det inte ganska otroligt hur våra hjärnor fungerar? Vi kan inte minnas något från de första åren här på jorden. Det är fantastiskt och fascinerande hur vårt närminne och vår lagerplats för andra minnen funkar. Ja.
 
Jag minns faktiskt minimalt från mina yngsta år. Det flesta känns som minnen eftersom jag sett det på film eller på fotografier. En grej som jag faktiskt minns rätt bra och jag var väl kanske 4-5 år, var när bror öppnade dörren så stod jag utanför och drog fingret och ropade F*CK YOOOU!!! Det blev lite rambambula efter det kan man säga. Heh.
 
Ett annat minne är att jag ligger bredvid trappan på övervåningen och ritar på väggen. Med en lila krita/tusch. Då var jag antagligen ganska liten.
 
Jag var väl nog ett litet busfrö som liten och tog inspiration från mina kära syskon. Jag fick vara rätt så mycket med min bror och har varit med till kojor han byggt i skogen och en gång fick jag en spik genom skon. Då var jag kanske 5-6 år. Jag minns mina röda länkskor med tarra jag hade på mig då. Den ena skon var inte vattentät i sulan efter det må jag säga!  
 
 
Jag tror att jag trots mina dumdristiga påhitt som liten var en omtyckt lillasyster och dotter och det har format mig till den jag är idag. Utan den kärlek jag fick då skulle jag nog vara lika dumdristig än idag tror jag!