Lovijsa

Betjäning på modersmål?!

Hjälp mig! Min utväxt är allt annat än fager och jag saknar mitt mörkbruna svall. Problemet är bara att jag inte känner mig tillräckligt bekväm på finska så jag skulle kunna gå till finsk frisör. 


Min fråga till er som bor i Helsingforsregionen: finns det svenskspråkiga frisörer här någonstans?! I Esbo? Vanda? Eller är enda utvägen finsk frisör? 
Jag är så rädd det ska bli missförstånd som det blev gången jag senast var till en finsk frisör.

På bilden var mitt hår nyfriserat, men det är snart tre månader sen och solen har tagit sin rätt på min utväxt som är ljusare än senaste färgning... 

Skinroutine GONE WRONG

I samarbete med Buzzador och Garnier nordic

Igår innan läggdags var jag helt taggad på att göra ett nighttime-routine-inlägg till bloggen så jag fotade hejvilt med mobilen i badrummet tills något oväntat hände... 

Först sätter jag alltid upp håret i en messy bun i vilken jag oftast också sover för att jag alltid luggar mig själv i sömnen (alltså klämmer fast stråna mellan kudden och armen elr nåt). 

Sen tar jag alltid bort sminket noggrant. På bilden ovan ser ni att maskaran är utsmetad i hela ansiktet. Igår använde jag Garniers Micellar Cleansing Gel Wash som man masserar in i hela ansiktet, den tar också bort ögon- och läppmakeup. Jag tycker den är så behändig eftersom det mesta av sminket kommer bort med en tvätt. Jag masserade in den som vanligt och skulle tvätta bort den och jag kände redan kvällen innan att allt inte var riktigt okej när jag tvättat bort gelen. Titta hur mitt ansikte blev igårkväll  efter att jag  tvättat bort!! 

Det började bränna i ansiktet, huden kändes stram och torr och det var tre gånger värre än kvällen innan. Jag tvättade ansiktet riktigt ordentligt och gick till sängs med en varm och bultande känsla i huden. 


Från och med denna upplevelse kommer jag aldrig mer använda denna produkt, jag kommer vara skeptisk till Garniers hudvårdsprodukter och jag kommer återgå till mina dyrare och mildare produkter. Denna produkt fick jag hemskickad gratis men den kostar ca. 5-7€ i butik. Priset säger ju en hel del. Jag rekommenderar alltså härmed att inte över huvudtaget köpa eller testa denna produkt för somsagt har jag använt den ett tag men först nu reagerade jag, och ganska kraftigt dessutom. Uschameja!

En lista för helgen

Härliga lördag! Hittade denna roliga lista hos en av mina favoritbloggar så jag lånar den för att göra min version ☺️ Länk hittar ni nedan! 

Sämst i veckan hittills: Det var nog i onsdags när jag ville åka på picknick med klassen och träffa dem för första gången men istället ville kroppen ge värsta förkylningssymptomen. Jag missade alltså den för att jag trodde jag höll på att bli sjuk - dan efter kände jag dock ingenting. Förargligt. 

Där har jag ont: I mitt ena ben, höhö. Har alltid mer träningsvärk i vänster ben, beror kanske på att benen är olika långa och att det ibland känns som att ena höftkulan hoppar ett steg längre fram p.g.a det?! 😂

Det tänker jag mycket på: Kära Österbotten. Folket där hemma, familj och vänner. Sen går väl ändå 95% till skolstarten på måndag - lilla jag på universitet. 

Det klär jag mig i: Svartvitt ikväll! Vi ska fira venetziaden med några andra från Pampas hos oss. 

Det dricker jag: ett glas mjölk till middagen. 

Idag händer detta...: Mina gamla gymnasievänner kommer hit ikväll somsagt, vi har väl ett litet behov av att ändå fira villaavslutningen fast vi är här i trakten. Vi har också varit en sväng till Ikea idag för att handla lite till...

...och imorgon, söndag det här: Vi tänkte ta en tur in till Helsingfors så jag ser lite hur bussarna stannar och så. Sen är jag rysligt snål på Friends&Brgrs, jag antar min sambo är likaså...

Och mest av allt önskar jag detta: Att allt ska gå bra här i vår nya stad. Att vi ska få nya vänner, trivas med våra studier och få må bra. 

Nästa vecka ser jag fram emot: Skolstarten givetvis. Ser mest fram emot ett språkprov vi har på onsdagsmorgon klockan 8.15. Not. Nejmen det ska bli rysligt kul att komma in i studielivet äntligen! 

Nu anländer snart gästerna! Trevlig villaavslutning go'vänner!