Lovijsa

Ett steg fram, två steg bak
Det är inte alltid som att livet flyter på. Jag har dessvärre fått flyta med ett bra tag tills jag ungefär var på inträdesprov till Sibelius-akademin. Man borde kanske inte alltid flyta med utan faktiskt sätta foten i bottnet ibland också. Jag kom alltså inte vidare för er som inte redan visste. Det konstaterade jag ju dock redan i mitt senaste inlägg som ni hittar r. Jag blev förstås ganska ledsen, fick totalt noll lust att försöka igen men på samma gång en sån energikick att sätta igång och öva inför nästa år. Efter att jag fick beskedet för två veckor sen fick jag äntligen sätta 100% fokus på mitt yrkesprov tills början av denna vecka. Natten mellan måndag och tisdag mådde jag rysligt dåligt, steg upp mitt i natten och fick spysjukan. Det är många år sen den besökt mig tackolov och nu får den hålla sig borta lika länge. Jag har varit dålig hela veckan och det var egentligen igår som jag kunde äta riktig mat igen. Så jag har helt enkelt inte kunnat öva piano alls inför yrkesprovet jag skulle ha nästa vecka. Igår blev det alltså klart att det inte blir något yrkesprov för mig. Jag är inte färdig med mina stycken - med noter, ja. Utan noter = nej. Alla stycken måste kunnas utantill och det är problemet just nu. Jag har väl helt enkelt satt för mycket fokus på inträdesproven och i och med att jag aldrig känt mig riktigt redo för att utföra yrkesprovet nu i vår blev det på detta sätt. Provet går att genomföras när som helst så det råder ingen panik eller tidspress på det sättet. Istället är ni välkomna på en kortare lunchkonsert! 
 
Mitt i spysjukan fick jag dock ett glatt mail. Jag har kommit vidare till klasslärarintervjuerna! Den skriftliga delen hade gått utomordentligt och jag hade fått goda poäng så nu ska jag iväg på två intervjuer i början på juni. Jag kommer att sova två nätter i huvudstaden för dagen efter intervjuerna skriver jag inträdesprovet till Arcada.  
 
Så ser det ut här hos mig i detta nu. R är borta denna helg och även nästa helg men sen återstår det två helger så är han hemma på heltid. Tänka sig, han ryckte ju nyss in. Förutom detta har jag också börjat på mitt sommarjobb ute vid Fäboda och havet och jag trivs fantastiskt bra. Det ska bli jättekul att få jobba där hela sommaren! 
 
Nu ska jag storstäda lägenheten för att få bort alla bobbor, ikväll ska jag på jobb i några timmar och just idag är en bra dag.